Thursday, March 25, 2010

talk about walking are not equal with walking about talk

someone famous said, " all the best ideas occur while walking "

patutlah bila seseorang itu buntu, mereka cenderung melakukan perbuatan yg agak serabut pada pandangan mata seseorang yg tidak mengalami proses kebuntuan yg sedang dialami oleh mereka yg buntu tadi dimana mereka yang buntu itu akan berjalan ke sana kemudian pusing dan jalan ke sini plak dan ke sana balik dan kesini plak dan so on and so forth. At the time they stop walking back and fro,they might get the ideas already. Tapi macam best kan? haha

Jauh perjalanan luas pemandangan. Bila berjalan lebih luas pemikiran dan secara tak langsung banyak lar idea-idea genius yg terlintas di fikiran. Sebabnya,berjalan secara santai sudah tentu selalunya dilakukan di kawasan yg santai-santai gak and bila menyebut pasal santai mestilah jalan-jalan yg bertujuan ingin berjalan-jalan..haha..lenggang-lengguk,lenggang-kangkung, lenggang-bayam,sawi, dan banyak lagilah sayur-sayur yang sedap dimakan..
sambil menyirup udara segar~~udara segar yang mempunyai oksigen akan dihantar ke otak dan otak dengan lajunya menendang segala idea-idea yg bagus dan terbaeeekk keluar dannnn gooooaaaaaallllll !!!!!!(macam pengulas sukan bola sepak)..
Bila berjalan for sure la masa lebih banyak digunakan jika di compare kan dengan berlari mahupun menaiki kereta api mahupun kereta sorong..dan masa yg digunakan untuk berjalan tu pasti akan membuat kan kita sentiasa berfikir tambahan pula dengan pemandangan disekitar kiri kanan depan belakang kita yg indah dan permai dan banyak lar idea-idea yang menarik dan tertarik..di samping dapat menyihatkan badan..yeah healthy and active and energetic and intelligent..!!
Kalu bercakap tentang jalan-jalan laju still akan menggunakan otak untuk berfikir seperti situasi anda terlambat ke sesuatu tempat. Tentu akan berjalan dengan laju which is bagus untuk kesihatan (haha) dan sambil berfikir 'mampuslah aku dah lambat'..at least otak tu berjalan gak..haha..but of course we need to be particular on time kan..precious of time..we cannot undo or gostan the time so use time appropriately lah..(telling myself)

*pergilah berjalan-jalan sambil menyapu sampah di rumah.. Rumah bersih otak sihat dan cergas dan cerdas...hahahhaha

oh.. oh.. sekarang aku tengah berjalan sambil taip post nih..ye la nak bg idea keluar terus taip..nanti lupa..dan sebarang ketidakaturan atau ketidakbersusunanan atau sebarang typo errors adalah disebabkan aku sedang berjaalan..hahahhahahahhaha

2 comments:

si[jari] telunjuk said...

tentunya kau sedang menjalan-jalankan jarimu di atas tetikus mu kan?

selamat berjalan jalan di tepi jalan raya penuh dengan pengemis jalanan dan semoga selamat dalam perjalanan yang panjang menuju ke sebuah kedai di tepi jalan......

adioz

suka hati said...

oh malam ni nk kna jalan lenggang lenggok lak untuk perbarisan TOT...haha