Saturday, February 26, 2011

CUTI-CUTI PLANET BUMI


SALAM PETANG SABTU !

CAPS LOCK ADALAH DISENGAJAKAN.KEPADA YANG KURANG BERPUAS HATI BOLEH SET TIME DAN TEMPAT BESERTA TARIKH,KITA BOLEH GADOH-GADOH MANJA KAT LUAR SAMBIL MAKAN GADO-GADO..(GAGAGAGAGAGAGAAAK) *GADO-GADO IS AN INDONESIAN DISH COMPRISING A VEGETABLE SALAD SERVED WITH A PEANUT SAUCE DRESSING AS PER WIKIPEDIA..MACAM LEBIH KURANG PECAL ATAU PASEMBUR KOT..

SEMPENA HARI CUTI INI (SKEMA JAWAPAN BTOL) YAKNI HARI SABTU BERSAMAAN 26 FEBRUARI 2011 WALAUPUN BUKAN PUBLIC HOLIDAY NAMUN IANYA ADALAH HARI CUTI BAGI KEBANYAKAN MANUSIA DI ATAS PLANET BUMI INI.SEBELUM SAYA MEMULAKAN BICARA MENYUSUN LANGKAH,ADAPON INGIN LAH SAYA MENGUCAPKAN SELAMAT HARI KEJADIAN BAGI SESIAPA SAHAJA YANG BERMULA KEWUJUDAN MEREKA PADA TARIKH TERSEBUT WALAU BILAPON TAHUN DILAHIRKAN. SELAMAT HARI KEJADIAN A.K.A KEWUJUDAN.!! SEMOGA KALIAN MENJADI MANUSIA YANG BERGELAR MANUSIA.

SELALUNYA BILA KITA BICARA TENTANG CUTI (wah gila skema ayat aku..suspect la utk diri sendirik..ekekekekek coklat),PASTI RAMAI YANG MEMPUNYAI AGENDA MAHUPUN PROPAGANDA YANG BERGANDA-GANDA MASING-MASING. TETAPI!!! --->sila sebut dalam nada bajet tegas!...APA YANG DAPAT SAYA SIMPULKAN DISINI MANUSIA CENDERUNG UNTUK BERCUTI KERANA SEMEMANGNYA HARI TERSEBUT MMG CUTI. LOGIKNYA BERFIKIR PASTI MEREKA BERCUTI BUKANNYA BEKERJA ATAUPUN BERKELAS (bagi mereka yg masih belajar). DAN JIKA CUTI MEREKA PANJANG DIMANA BOLEH KITA ANOLOGIKAN KEPADA HARI SUKA HATI SEDUNIA, MANUSIA CENDERUNG UNTUK MERANCANG UNTUK MELAWAT TEMPAT-TEMPAT YANG MENARIK YANG PADA HEMAT MEREKA INGIN MEneNANGKAN FIKIRAN YANG KUSUT DAN SERABAI. JIKA TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG MEREKA MAKSUDKAN ADALAH DI ALAM FANTASI, YA ITU ADALAH SATU ALAM YG WUJUD DI DALAM MIMPI-MIMPI INDAH MEREKA. TETAPI SAYA INGIN BERCERITA TENTANG ALAM REALITI YANG LOGIK PADA AKAL FIKIRAN DAN SANUBARI.

PLANET MARIKH,PLANET PLUTO,PLANET MUSYTARI DAN SEMUA PLANET-PLANET PASTI MEMPUNYAI TEMPAT2 YANG MENARIK UNTUK DILAWATI. NAMUN BIARLAH SAJA SAYA BERCERITA MENGENAI TEMPAT-TEMPAT DI PLANET BUMI SAHAJA. HAL YANG DEMIKIAN ADALAH KERANA SAYA TIDAK PERNAH MENJEJAKKAN KAKI SAYA DI SANA.BUKAN SAJA XPERNAH JEJAK KAKI,JEJAK KASIH APATAH LAGI.

BTW (by the way), SAYA NI TAK LA BERAPA ARIF UNTUK MEMBINCANGKAN TENTANG HAL-HAL PELANCONGAN INI.NAMUN SETELAH BEBERAPA KAJIAN TELAH DIBUAT MELALUI INTERNET BUKAN MELALUI LORONG-LORONG GELAP SEBAB SAYA TAK MENYOKONG PENYULUDUPAN SECARA HARAM OKEH, SAYA MENDAPATI MANUSIA LEBIH CENDERUNG UNTUK MEMILIH KAWASAN PANTAI UNTUK BERCUTI.SILA ANGKAT KENING DI SEBELAH KIRI JIKA SETUJU DENGAN SAYA..KEH KEH KEH..(sedang angkat kening tanda setuju dengan diri sendiri).
**auuuuwwww I like captain jack sparrroooowwww~~

TAK KISAHLAH WALAU DI MANA ANDA BERCUTI PON, YANG PENTING ANDA ENJOY PADA KADAR YANG SEDERHANA. MAK AKU SELALU PESAN JANGAN DOK SERONOK SANGAT NANTI AKAN BERLAKU SUMTIN IN THE END OF THE JOURNEY.BUT THEN IT ALWEZ TRUE SINCE I'D EXPERIENCE IT MYSELF.

KALAU TNY AKU,AKU PREFER PERGI CAMPING OR DUDUK KAT PADANG YANG LUAS MACAM LAPANGAN TERBANG KAT UMAH AKU TUH SAMBIL KAYUH BESKAL. WALAUPUN KEDENGARAN SIMPLE BUT THEN IT REALLY RELAXING AND STRESS RELEASING.

ENJOY YOUR DAY!! PSSSTTTT,KALAU ADA TEMPAT YANG MENARIK UNTUK DILAWATI ROGER-ROGER LA KAT SELURUH DUNIA...HEHEHEHEE

SELAMAT BERCUTI YE KAWAN-KAWAN!!!!

8 comments:

Arisa Mihashi said...

busan la cuti!! waaaaaaa!

suka hati said...

p la meronggeng~lalalala~

atiEy_[azHa] said...

euw ! haha . teringin nak pergi bercuti dengan melawat tempat-tempat bestttt !

suka hati said...

awww..ahahhaa..boleh je..yang penting fulus mau ada..baru besttt..lalalalaa~

Tuan Penasihat said...

tuuuuu dia.
nak kena roger satu dunia tuuuu...

suka hati said...

well~~jgn la kedukut info..kekkekee

Oreo said...

cuti bestt

suka hati said...

mmg best bercutiii..fiuuuuhhhh~~---->berangan jap