Saturday, February 19, 2011

kisah menyayat hati,perasaan,jantung,limpa dan etc.

yo yo yo yawww...! Oooppss..sori..terlupa daratan plak..-Nenek ZZ bukan nama sebenar.

Assalamualaikum semua pembaca-pembaca setia,peminat2,secret admire,stalker,dan sebagainya...salam sejahtera diucapkan kepada semua. Terlebih dahulu mari lah kita bersama-sama berdiri tegak dan menyanyikan lagu Negaraku..Sedia,mula! ~~~~~~~


Okeh..lupakan segala masalah marilah dengar nenek nak bercerita.Nek tetiba rasa mood nak bercerita tuh datang jadi nenek nak bercerita lah kepada cucu-cucu yang selalu merengek-rengek soh nenek citer citer nih.."ce citer nek ce citer skit nek"..nenek sekeh kang baru tau! Nenek nih dah tua jadi cucu kna lah bersabar dan memahami nenek sekiranya nenek bercerita selalu terbabas mahupon tersesat ke simpang 4,8,17 ataupun seberapa pon.. Jadi nak dijadikan cerita,pada suatu hari tuh yakni hari ini nenek pergi lah bersiar-siar a.k.a merayau-rayau membuang masa dengan menaiki bus.Perjalanan ke pick up point bus sangat mencabar pada hemat nenek.penuh pancaroba,gelombang beserta dengan halaju yg penuh cabaran dan rintangan.Namun nenek yang gagah perkasa nih dengan selamberrrr jek mengharungi rintangan mahupun gelombang mahupun lautan api mahupun apapun.Nenek layaaaaaaannnnnnnnnnnnn je...

Dipendekkan cerita******lepas cerita dah pendek leh la panggil cerpen.a.k.a cerita pendek yang dipendekkan drpd cerpan a.k.a cerita panjang*********Bila bus tuh benti di hadapan sebuah pasar raya besar yg terkenal di serata mesia,masa yang diambil tu agak lama disitu..nenek xpasti apa yang sedang berlaku sebenarnya waima sebenarnya nenek tau tapi buat2 tak tahu sebab nenek malas nak panjang kan citer ni yg telah dipendekkan. Masa yang masih berjalan waima bus tersebut tidak berjalan,nenek merebut peluang yang terbentang itu untuk menikmati pemandangan di luar kaca tingkap yang sebenarnya tiada pilihan untuk melakukan perkara selain itu.Jadi sedang asyik melihat tingkap bersih ke tak,tiba-TIBA jeng jeng jeng***dah masuk part yang paling penting dalam citer nih merangkap tajuk citer***
TIBA-TIBA isyh ada kumbang lak..TIK nenek jentik sepenuh tenaga..Nenek sambung citer ye..TIBA-TIBA ada pemandu teksi ni berjalan menuju ke teksi sambil diekori 2 orang foreigners ataupun lebih mesra dipanggil pelancong asing yang secara jelasnya kita dapat tafsirkan mereka bukanlah orang mesia.Thus when dah sampai ke teksi yang dituju pemandu teksi tu memberi seketul cermin mata yang dianggarkan mempunyai kuasa yang tinggi kepada makhluk asing yang berambut putih itu.Orang asing yang berambut putih tuh dengan terharu nampak matanya bling bling apabila menerima jasa baik pemandu tersebut dan telah menghadiahkan 3 ke 4 ciuman ikhlas di pipi dan kepala menunjukkan rasa terima kasih yang amat tak terhingga sambil disaksikan seorg lagi org asing wanita yg HOT yg bersama-sama dgn org asing berambut putih(lelaki) tersebut..Oh ya pemandu teksi tersebut juga seorang lelaki yang kelihatan sepeti tersipu-sipu malu...Nenek memang gelak la bila tengok sebab nenek rasa macam kelaka..what u expect me to do kan.By the way i (nenek mengggedik jap) sebenarnya xprasan barang apa yang dipulangkan sebenar benarnya kerana apa yg menjadi pandangan nenek cumalah seketul spek mata berkuasa 50 kilobytes megawattt.. KOH KOH KOH..dah la.nenek nak p minum air ni dah habih bendalir dalam mulut ni duk bercerita..Udah udah la tuh jangan nageh lebih-lebih sangat..nenek tau citer ni sgt menyayat hati dan perasaan..

Selamat Malam Dunia!

7 comments:

Cik Jari said...

wah...ade comolot ke? tak kan??

mmg sadis cite nenek ZZ nih

suka hati said...

tak..die com kat telinga ke tengkuk,pastu cium kepala org tuh..hahahah..kalau lah aku rakam aksi tuh..haha

Arisa Mihashi said...

waaa! nak tengok.kalo ko jumpe lagi.tangkap la gambo.pastu tepek kat sini.yang masalahnye,cite ni tak sedih langsung.hampeh.

sukahati malas log in said...

kalau ko baca ngn mata hati mesti ko rase sadis..lalalla~~

Tuan Penasihat said...

adus. TP yang baca, tapi jantung pisang belakang rumah TP yang jatuh.
memang tragis.

suka hati said...

Terima kasih kerana memuji**malu**

KAKKAKKAKAKAKKAKKAKAKAKA

UncleSeekers said...

;)